Чистите соларни панели осигуряват до 20% повече електричество

Замърсяванията от прах, сажди или полени намаляват мощността на фотоволтаичните системи с до 20%. Естественото въздействие на дъжда, топенето на снега и вятъра не е достатъчно за ефективното почистване на модулите. За да работят те на пълния си капацитет, е необходимо да чистите соларни панели, което може да се осъществи със специализирана за това, техника.

Почистващата система iSolar, която се закрепва на телескопичен струйник с въртящи се четки, може да почисти икономично в зависимост от оборудването до 1.500 m2 площ на ден. iSolar е първата система за почистване на фотоволтаични съоръжения сертифицирана от DLG e.V. – (Германско дружество за селско стопанство ЮЛНСЦ).

Специализираното  решение на Керхер за чистите соларни панели се грижи за безкомпромисно чисти соларни модули. Това осигурява до 20% по-високо производство на енергия в сравнение със силно замърсените модули. Възможностите за употреба на iSolar практически са неограничени. “Навсякъде, където могат да се сложат соларни и фотоволтаични съоръжения, iSolar гарантира ефективност на слънчевата светлина: селско стопанство, занаятчийство, индустрия, частни сгради и други”, споделят представителите на компанията.

Новото системно решение включва четки, телескопични удължители, приставки и адаптери. С тях гъвкаво се справя с различните  предизвикателства при почистването на различни видове  повърхности. Независимо дали става въпрос за ниско или високо разположени модули, почистването на стъклените повърхности на соларните панели и лаковите покрития никога не е било по-удобно и по-качествено, особено в трудно достъпните за почистване места.

Ролковите четки подобряват ефективността на почистване. Това подобрява коефициента на  полезно действие на соларните модули.

Хидравличното задвижване на въртящите се ролки на четките дава възможност те да работят включени дори и към най-малките уреди за високо налягане. Което води до по-ниска разходна норма на вода. Задвижването с вградена дюза за перфектно управление на водата позволява използването на четки с различна твърдост. Те много лесно се сменят благодарение на системата за бърза смяна и могат безопасно да бъдат свързани към задвижването.

Допълнителни връзки и повече за нашите услуги

Научете повече за KMP Solar в нашата Facebook страница или от страница За нас.

Ако имате нужда от поддръжка на Фотоволтаични електро централи или друго можете да посетите страница Нашите услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *