Слънчевата енергия

Индустрията за слънчевата енергия в България прогресира успешно през последните години и има потенциал за разрастване в бъдеще. Ето няколко неща, които биха били полезни, ако се интересувате от стартиране на бизнес със соларни паркове в България:

Държавен стимул

Държавата предлага различни стимули за производителите на слънчевата енергия, включително специални тарифи и зелени сертификати. Важно е да проучите и разберете тези стимули и как те могат да се приложат към Вашия бизнес.

Местоположение

България има много благоприятно разположение и изобилие на слънчеви лъчи, със средно около 2500 слънчеви часа годишно. Ще трябва да намерите място, подходящо за изграждане на соларен парк с продължиелни и високи нива на слънчева светлина.

Финансиране при Фотоволтаични паркове

Създаването на соларен парк може да бъде сериозна инвестиция, която Ви носи гарантиран годишен доход от 20% от първоначално инвестирания капитал, така че ще трябва да осигурите встъпително финансиране. Това може да включва държавни субсидии, частни инвестиции или комбинация от двете.

Свързване към мрежата

Ще трябва да се уверите, че Вашият соларен парк е свързан към локалната партида. Процедурата за свързване към мрежата може да изисква получаване на необходимите разрешителни и одобрения.

Поддръжка и експлоатация

Управлението на соларен парк изисква редовна поддръжка, наблюдение и почистване, за да се осигури оптимална работа и повишаване на КПД коефициента. Бъдете готови да инвестирате в необходимото оборудване и персонал за това.

Конкуренция

България има много производители и предприемачи на пазара за енергия от възобновяеми източници, така че имайте готовност за конкуренция.

Като цяло изграждането и експлоатацията на соларен парк в България може да бъде отлична бизнес възможност, но ще изисква внимателно планиране, проучване и проектиране. Не пропускайте възможността за консултиране с експерти в областта, за да бъдете удовлетворени от успеха на Вашият бизнес. Във връзка с по-горе посочените твърдени, КМП Солар Ви предлага безплатна консултация, на която ще бъдат разгледани всички прилежащи теми и Ваши въпроси относно бъдещата Ви инвестиция!

Допълнителни връзки и повече за нас

Научете повече за KMP Solar в нашата Facebook страница или от страница За нас.

Ако имате нужда от поддръжка на Фотоволтаични електро централи или друго можете да посетите страница Нашите услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *