Соларни панели

Соларен панел – история, технология и предимства

Слънчевата енергия започва със слънцето. Соларни панели, известни още като слънчев панел, соларна клетка, слънчев елемент, фотоклетка, фотоелемент, фотоелектричен преобразувател се използват за преобразуване на светлината от слънцето. Тя се състои от частици енергия, наречена „фотони“, в електричество, което може да се използва за захранване на електрически товари.

Соларните панели могат да бъдат използвани за голямо разнообразие от приложения. Това включва дистанционни системи за захранване на хижи, телекомуникационно оборудване, дистанционно наблюдение, и разбира се за производство на електроенергия от домашни и промишлени фотоволтаични системи.

В тази статия ще обсъдим историята, технологията и предимствата на слънчевите панели. Ще научим как работят, как се произвеждат, как създават електроенергия и как можете да закупите слънчеви панели.

Как работят соларните панели?

Слънчевите панели събират чиста възобновяема енергия под формата на слънчева светлина и превръщат тази светлина в електричество. Това може да се използва за осигуряване на енергия за електрически товари.

Соларните панели се състоят от няколко отделни слънчеви клетки, които са съставени от слоеве силиций, фосфор (който осигурява отрицателния заряд) и бор (който осигурява положителния заряд). Слънчевите панели абсорбират фотоните и по този начин инициират електрически ток. Получената енергия, генерирана от фотоните, попадащи върху повърхността на слънчевия панел, позволява да бъдат изхвърлени електрони от техните атомни орбити и да бъдат освободени в електрическото поле.То е генерирано от слънчевите клетки, които след това изтласкват тези свободни електрони в посока на тока. Целият процес е известен като „фотоволтаичен ефект“. Един средностатистически дом има повече от достатъчно покривна площ за необходимия брой слънчеви панели. Които могат да произведат достатъчно слънчева електроенергия, за да задоволи всичките си потребности от енергия. Излишната електроенергия, която се генерира, може да се съхранява в акумулаторни батерии и да се използва през нощта.
 

На кратко

Соларни панели в една добре балансирана мрежова конфигурация, фотоволтаичната система генерира енергия през деня, който се използва в дома през нощта. При соларните off-grid приложения необходимите компоненти в повечето случаи са акумулаторни батерии, соларен заряден контролер и соларен инвертор. Соларната система изпраща постоянен ток (DC) през зарядния соларен контролер към акумулаторите за соларни системи. Тогава захранването се изтегля от акумулаторите към инвертора, който преобразува правия DC ток в променлив ток (AC), който може да се използва за захранване на домашни електроуреди. С помощта на инвертор, фотоволтаичните системи могат да бъдат оразмерени така, че да отговарят на най-високите изисквания за натоварване. AC токът може да се използва за захранване на товари в домове или търговски сгради, развлекателни превозни средства и лодки, отдалечени хижи, вили, кемпери или домове, дистанционно управление на трафика, телекомуникационно оборудване, наблюдение на потоци от нефт и газ, RTU, SCADA и много други.

Допълнителни връзки и повече за нашите услуги

Научете повече за KMP Solar в нашата Facebook страница или от страница За нас.

Ако имате нужда от поддръжка на Фотоволтаични електро централи или друго можете да посетите страница Нашите услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *